Українські супермаркети поновили цінники на м'ясо. Свинина стала доступнішою для покупців, а ціни на яловичину та курятину зросли. Скільки коштує один кілограм м'яса наприкінці січня?
Фінансовий портал Мінфін повідомив про зміну цін на м'ясо у супермаркетах. Так, вартість свинини знизилася в середньому на 10 гривень, а от курятина та яловичина продовжують дорожчати.
Ціни на м'ясо у супермаркетах
Наприкінці січня середня ціна на свинячу грудинку у торгових мережах склала 175,15 гривні за кілограм, тоді як місяць тому її продавали у середньому по 186,12 гривні. Щодо свинячої лопатки, то в грудні її можна було купити за 183,17 гривні, зараз її оцінили в 170,25 гривні.
Свинячий ошийок в українських супермаркетах став дешевшим майже на 15 гривень. У грудні кілограм цього виду м'яса коштував у середньому 244,52 гривні, а наприкінці січня його середня вартість складає 230,22 гривні. Підчеревок також знизився в ціні – із 187,99 до 179,98 гривні за кілограм.
Вартість курячого м'яса також змінилася протягом місяця, але інакше. Ціни на цей продукт продовжують зростати. Так, у грудні куряче стегно в середньому продавали за 116,70 гривень за кілограм, нині ж середня ціна 126,45 гривні. Курине філе стало дорожчим, але не значно. Місяць тому купити кілограм такого м'яса можна було в середньому за 158,14 гривні, а зараз – за 161,60 гривень.
Водночас знизилася вартість курячих гомілок. У грудні їх продавали в середньому за 81,39 гривні, а наприкінці січня середня ціна склала 77,45 гривні за кілограм.
Змінилися цінники і на яловичину. Гуляш зріс у ціні на 9 гривень. У грудні кілограм такого м'яса коштував у середньому 252,70 гривень, а наприкінці січня – 261,70 гривень. Ребра теж стали дорожчими, але лише на 94 копійки: ціна зросла з 157,01 гривень до 157,95 гривні за кілограм.
Нагадаємо, що в Україні обвалилися ціни на рибу.