Дешевша та корисніша за м'ясо: в Україні обвалилися ціни на рибу

Автор: Леся Ловіцька

В Україні впали ціни на рибу. Споживачі все частіше віддають перевагу цьому продукту, який дешевший і корисніший за м'ясо.

Дешевша та корисніша за м'ясо: в Україні обвалилися ціни на рибу - today.ua

За даними профільного порталу "Мінфін", суттєво знизилася вартість живого коропа. У грудні 2023 року середня ціна за кілограм становила 179 гривень, а наприкінці січня – вже 155,95 гривні. Рибу можна купити дешевше у торговельній мережі Ашан – по 139 гривень.

Також став доступнішим оселедець слабосолений. Місяць тому його продавали у середньому за 154,72 грн/кг, а зараз – вже за 149 грн/кг. Мінімальна ціна у супермаркетах Варус та Новус – 139 грн/кг.

Скільки коштує м'ясо в Україні

У січні м'ясо після новорічних свят подешевшало, проте воно все одно залишається дорожчим за рибу. Ціни на свинину варіюються в межах 167 та 232 гривень, залежно від виду. Курятина традиційно дешевша – її продають по 80-120 грн/кг.

Популярні зараз

Після війни українці не зможуть виходити на пенсію в 60, - Жолнович

Шмигаль зробив заяву щодо подальшого фінансування пенсій та соцвиплат в Україні

У ПЦУ розставили крапки над “і“ у питаннях жіночого дрес-коду для відвідин церкви

В Україні починається масовий перерахунок субсидій: що зміниться

Чим риба корисніша за м'ясо

У риби є багато переваг перед м'ясом. Її білок краще засвоюється – на 93-98%, тоді як м'ясний – на 87-89%. При цьому рибний білок не встигає зруйнуватися в ході термічної обробки, тому що продукт готується швидше.

Риба швидше перетравлюється - за 2-3 години, а на переробку м'яса організму потрібно 5-6 годин.

У рибі менше жиру, ніж у м'ясі, і він корисніший. У ньому багато ненасичених кислот омега-3 та омега-6, які сприяють зниженню ваги.

Часте вживання м'яса призводить до проблем із ШКТ та сприяє серцево-судинним захворюванням.

Дешевша та корисніша за м'ясо: в Україні обвалилися ціни на рибу

М'ясо калорійніше, а рибу можна віднести до дієтичних продуктів. При цьому у рибі мало холестерину – близько 20-30 г/100 г продукту проти 100 г/100 г м'яса.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У рибі більше вітамінів та мікроелементів, ніж у м'ясі. Ще один плюс – у ній немає неперетравної речовини еластину, що міститься у м'ясі.

Нагадаємо, що в Україні помітно подешевшали м'ясо та сало: стало відомо, у яких супермаркетах найнижчі ціни.