Today.ua

Програма “єВідновлення“ виходить на новий етап: хто з українців може отримати кошти

У Мінцифрі заявили про старт нового етапу програми "єВідновлення". Наразі кошти на відновлення зруйнованого житла можуть отримати власники приватних будинків.

В Україні продовжує діяти програма "єВідновлення", створена для того, щоб допомагати українцям, чиє житло постраждало чи було зруйноване під час війни. Раніше взяти участь у ній могли власники квартир, а зараз розпочався новий етап. Про нього розповів у своєму Телеграмі міністр цифрової трансформації.

"єВідновлення виходить на новий етап - тепер можна відбудуватися на власній ділянці. Держава піклується і допомагає відновитися після російських обстрілів. Якщо вони знищили ваш приватний будинок, отримайте виплату для будівництва нового на своїй ділянці", - розповів Михайло Федоров.

За словами голови відомства, суму компенсації визначатиме комісія від місцевої влади. Заявка розглядатиметься протягом 30 днів. І якщо її буде схвалено, необхідно зупинити право власності на знищений будинок та зареєструвати початок будівельних робіт. Тільки після цього кошти надійдуть на карту "єВідновлення".

Михайло Федоров повідомив, що подати заявку українці можуть через "Дію". Її необхідно встановити або оновити додаток та у розділі "єВідновлення" оформити заявку, обравши тип компенсації "Грошова виплата".

Кошти на будівництво нового будинку надійдуть не одразу, а двома траншами по 50 відсотків. Між ними учасникам програми доведеться надати проміжний звіт про виконану роботу.

Глава Мінцифри зазначив, що збудувати новий будинок можна буде в будь-якій точці України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій.

Раніше також було розширено програму "єОселя", що допомагає придбати нове житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ