Today.ua

“Золотий“ Олів'є: скільки українцям коштуватиме популярний салат

На кожен Новий рік багато українців готують салат "Олів'є", хоч є й ті, хто давно відмовився від цієї традиції. Але скільки ж обійдеться закуска тим, хто не хоче міняти улюблену страву на свята?

Українські супермаркети оновили ціни на продукти, з яких заведено готувати популярний салат "Олів'є". Якісь інгредієнти стали коштувати дещо менше, але вартість основних складових закуски навряд чи порадує звичайних громадян.

Середня вартість "лікарської" ковбаси незадовго до Нового року становить 330,20 гривень. Найнижчу ціну пропонує покупцям мережа супермаркетів Варус, де один кілограм основного інгредієнта салату оцінили у 229,90 гривень. А найдорожче цей сорт ковбаси оцінили в Ашані – 399 гривень за кілограм. Щодо "молочної" ковбаси, то вона коштує в середньому 279 гривень.

Ціни на зелений горошок також змінилися наприкінці грудня. Наприклад, продукт торгової марки "Верес" став дешевшим і тепер коштує 47,66 гривні за 400 грамів, а от горошок "Новус" подорожчав до 53,99 гривні.

Яйця, які теж входять в "Олів'є", стали дорожчими в кінці року. Якщо ще місяць тому десяток яєць торгової марки "Квочка" коштував 54,64 гривні, то зараз за нього доведеться віддати в середньому 63,40 гривні. А вартість яєць "Ясенсвіт" зросла з 55,53 гривні до 65,12 гривень.

Ціни на овочі доступніші для українського споживача. За даними порталу Мінфін, середня вартість картоплі становить 17,45 гривні за кілограм, моркви – 11,53 гривні за кілограм, а тепличних огірків – 82,90 гривні за кілограм.

Майонез в українських супермаркетах можна вибрати, орієнтуючись на власний бюджет. Наприклад, 300-грамова пачка марки "Королівський смак" у середньому коштує 44,78 гривні. Але українці можуть вибрати і бюджетніші варіанти.

А раніше ми писали про вартість сала та м'яса у передноворічний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ