Today.ua

ЮНІСЕФ виплатить українським сім'ям з дітьми грошову допомогу 56,4 тис. грн

Міжнародна організація ЮНІСЕФ надала додаткові заходи для соцпідтримки українців в осінньо-зимовий період 2023/2024. Сім'ї з дітьми можуть одержати до 56,4 тис. грн.

На підтримку ЮНІСЕФ можуть розраховувати українські сім'ї, які опинилися у важкій життєвій ситуації. Право на виплати передбачено для сімей з наступних категорій:

Крім того, кошти нараховують у трьох областях:

Які суми виплачує ЮНІСЕФ

Організація виплачує на кожного члена сім'ї по 3600 грн на місяць – протягом трьох місяців. Сім'ям також надають по 6660 грн на кожну дитину.

Тобто, якщо сім'я складається з чотирьох осіб (батьки та дві дитини, одна з яких з інвалідністю), то такій сім'ї виплатять 43,2 тисячі гривень плюс двічі по 6660 гривень на кожну дитину — 56 400 грн.

Як оформити допомогу 

Фахівці "Юридичного порадника для ВПО" у соціальній мережі Facebook дали роз'яснення:

"Розглянемо сім'ю з чотирьох осіб: батьки та дві дитини, одна з яких має інвалідність. У такому разі сім'я отримає: 43 200 грн (допомога за три місяці на чотирьох осіб) + 2 х 6600 грн (додатково на кожну дитину) = 56 400 грн”.

Наголошено, що для отримання грошей не потрібно додатково звертатися. Їх будуть нараховувати на рахунок уповноваженого члена сім'ї чи вдавати готівкою за місцем фактичного проживання одержувачів.

Важливий момент: сім'ї, які претендують на кошти, не повинні отримувати виплат від інших міжнародних організацій – дані перевірять автоматично.

Раніше повідомлялося про фінансову допомогу, яку ООН надає українським пенсіонерам з низькими пенсіями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ