Today.ua

Українцям повідомили, що буде з доларом через затримку міжнародної допомоги: чи варто скуповувати валюту

Міжнародна допомога Україні надходить не у тому обсязі, як було заплановано. Українцям повідомили, що буде з доларом через можливу затримку з коштами, та чи варто вже зараз скуповувати валюту.

Провідний економіст і гендиректор Advanter Group Андрій Длігач заявив, що на ринку валют в Україні не очікується різких змін. Тому навряд чи вийде купити долар дешевше, щоб потім продати дорожче.

Аналітик спрогнозував стабільність курсу американської валюти. Цьому сприятимуть два фактори:

Вказано, що у 2023 році трудові мігранти перевели в Україну близько 10 мільярдів доларів. Длігач звернув увагу і на ресурси НБУ, які на даний момент є рекордними. Він вважає, що зараз достатньо можливостей для утримання стабільного курсу.

Курс долара 11 січня

За даними "Мінфіну" на четвер, 11 січня, офіційний курс долара в НБУ становить 38,19 грн. Сьогодні середній курс долара в банках склав 38,5 грн у купівлі та 39,1 грн у продажу. Готівковий курс був на рівні 38,85 и 39 грн відповідно. 

Яким буде готівковий курс до кінця тижня

Голова департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий повідомив, що курс готівкового долара до кінця поточного тижня варіюватиметься в межах 38,5-39,5 грн.

Він висловив упевненість у тому, що НБУ вдасться зберегти рівновагу між попитом та пропозицією. Лєсовий наголосив, що стратегічні цілі на лібералізацію ринку не змінилися. 

"Ситуація залишатиметься цілком визначеною і більш-менш прогнозованою, навіть незважаючи на деяку курсову "качку" в останні дні грудня і на початку січня, пов'язану як з можливим скороченням макрофінансової допомоги, так і кількома потужними ракетно-шахедними атаками", - пояснив банкір. 

Нагадаємо, що українці масово скаржаться на оновлені правила купівлі доларів у банках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ