Українці на другому році війни стали включати до свого раціону більше м'яса. Якщо торік середнє річне споживання на одного українця становило 53,5 кг м'яса, то цьогоріч цей показник уже становить 54,2 кг.
Такі дані наводить Державна служба статистики.
Що характерно, за видами м'яса динаміка вийшла різна. Як з'ясувалось, наші співгромадяни цьогоріч споживають більше яловичини і курятини. Зате свинини стали вживати менше.
Так, торік середньостатистичний українець спожив упродовж року 26,2 кг птиці і 7 кг яловичини. А цьогоріч споживання цих видів м'яса становить відповідно 27 кг та 7,4 кг.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
А от свинини у попередньому році кожним українцем було спожито 20,3 кг, а цьогоріч лише 19,8 кг.
Виробництво мяса також зросло відповідно до споживання
Зокрема, цьогоріч в Україні вироблено на 32 тис тонн м'яса птиці більше, ніж торік. У поточному році загальна вага виробленого м'яса птиці становила 1 млн 285 тис. тонн. Яловичини цьогоріч було вироблено сумарно 272 тис. тонн, що на 4 тис тонн більше, ніж торік.
Завдяки такому зростанню власного виробництва м'яса вдалося скоротити імпорт цих продуктів сумарно на 19 тис. тонн. Водночас імпорт свинини також цьогоріч став нижчим: 41 тис. тонн замість 74 тис. тонн.
Нагадаємо, в Україні під кінець першої декади грудня несподівано подешевшали м'ясо і сало.