Today.ua

Українські роботодавці вирішили підвищити зарплати працівникам у 2024 році

Зарплати українців незабаром зростуть. Стало відомо, що роботодавці готують підвищення окладів своїх працівників у 2024 році.

Команда великого порталу з пошуку роботи опитала бізнеси, щоб спрогнозувати зміни ринку праці наступного року. Виявилося, що більшість компаній – 49,7% – готуються підняти заробітну плату персоналу. Про це повідомив NV CEO robota.ua Валерій Решетняк.

У даний момент ринок праці приходить до тями після потрясіння, викликаного початком повномасштабної війни. Наприкінці лютого 2022 року різко збільшилася кількість безробітних, а вакансій різко поменшало. Наразі ситуація стабілізувалася.

В опитуванні взяли участь понад 300 компаній.

З'ясувалося, що у 2023 році 60,9% організацій підвищували зарплати працівникам. 25,9% збільшили ставки не для всіх співробітників, а 13,2% не змінювали їх.

74,5% бізнесів враховують середній рівень заробітних плат у галузі. Більше за середній рівень пропонують 15% компаній.

10,6% роботодавців пропонують менші зарплати, але надають співробітникам бонуси. Це може бути:

Бізнеси можуть пропонувати відразу кілька форм бонусів, щоб забезпечити своєму персоналу комфортніші умови.

Плани на 2024 рік

Наступного року на ринку праці очікується позитивна динаміка. Підвищення зарплат буде поступовим. Майже половина бізнесів планує зростання окладів, ще 39,3% розглядають таку можливість, але схиляються до позитивного рішення. 10,9% компаній не мають наміру коригувати доходи співробітників.

37,2% роботодавців передбачають збільшення винагороди у діапазоні 11-20%, а 30,3% – у межах 1-10%.

Раніше повідомлялося, що Кабмін спрогнозував підвищення зарплат українців до 30 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ