Today.ua

Учасникам бойових дій змінили умови пільгової іпотеки: які обмеження встановили на квартири

Учасникам бойових дій розширили умови програми пільгової іпотеки єОселя. Вік житла, яке можна буде придбати за пільговий кредит, збільшено.

Як змінились умови житлового кредитування учасників бойових дій, розповіла керівниця управління комунікацій "Укрфінжитла" Анжеліка Зборошенко.

Отже, учасники бойових дій, ветерани та особи з інвалідністю можуть скористатися програмою пільгової іпотеки єОселя. Причому з 1 січня 2024 року умови участі в цій програмі стали більш демократичними. Так, якщо раніше можна було купувати лише квартири в тих будинках, яким не більше за 3 роки, то тепер діапазон вибору житла став ширшим.

Так, у Києві дозволили купувати за пільгові іпотечні кредити житло віком до 10 років. А в решті населених пунктів обмеження за віком житла взагалі зняли. Причому на таких умовах можна купувати не лише житло у багатоквартирних будинках, але й окремі приватні будинки.

"єОселя доступна як для військовослужбовців-контрактників, так і для мобілізованих, які підпадатимуть під категорію учасників бойових дій. Різниця в тому, що для перших ставка компенсується до рівня 3% річних. Вимоги до житла для цих категорій однакові", – уточнила Анжеліка Зборошенко. 

Нагадаємо, в Україні подорожчали однокімнані квартири.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ