Today.ua

Стало відомо, що буде з цінами на пальне зі дня на день

Буквально найближчими днями в Україні очікують великих зрушень на ринку пального. Ціни на пальне мають суттєво знизитись.

У цьому, зокрема, запевнив водіїв директор консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн.

Вартість пального на вітчизняних АЗС нарешті впишеться у загальносвітовий тренд. Адже досі ціни на пальне в Україні через низку причин жили своїм життям, та майже ніяк не реагували на тенденції світового ринку. Хіба що, коли світові ціни на бензин і нафту йшли вгору, то і в нас вони починали зростати. А от зниження світових цін останнім часом проходило повз нас. Але тепер буде по-іншому, каже Сергій Куюн.

Адже пару останніх місяців в Україні ціни на пальне були заручниками блокади кордону польськими перевізниками. Однак українці зуміли пристосуватись і до цієї незручності.

Компанії, що займаються постачанням пального в Україну, проторували собі нові шляхи – через Румунію та Словаччину. Крім того, постачальники збільшили обсяги закупівлі пального на південному напрямку. Все це дозволило наситити вітчизняний ринок пального, і ціни почали на це реагувати.

Ще до Нового року ціни на пальне стануть значно нижчими. Зокрема, вартість автогазу опуститься нижче за 30 гривень, а бензин коштуватиме менше за 50. Таким чином, Україна, нарешті, почне реагувати на зниження світових цін на нафту.

Нагадаємо, водночас українців попередили щодо різкого зростання цін на пальне після Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ