Today.ua

Скільки коштує чашка кави в різних областях України: де продають найдорожчий та найдешевший напій

В Україні після початку повномасштабної війни суттєво зросла вартість кави. Стало відомо, скільки коштує чашка ароматного напою у різних областях.

У 2023 році середня ціна еспресо порівняно з 2017 роком зросла вдвічі – до 30 грн. За даними Опендатабот, у 2022-му чашку кави продавали в середньому по 28 грн. Найвищі ціни на напій у таких областях:

Найнижчі ціни на напій на:

У Львові та Києві еспресо можна купити за 30 грн.

Індекс еспресо

Індексом еспресо називають один із показників для порівняння вартості життя та рівня цін. Він дозволяє визначити ціну стандартної порції кави у різних містах світу. Справа в тому, що еспресо – основа всіх кавових напоїв. Його ціна впливає на ціни інших напоїв у кав'ярні.

Еспресо в Україні доступніше, ніж у більшості європейських країн. За даними дослідження журналу Travelbook, українська столиця опинилася на 29-му місці за вартістю цього виду кави із 400 меню 42 столиць Європи.

У 2022-му середня ціна еспресо в Києві становила 1,35 євро. Мінімальну ціну на цей напій було зафіксовано в Албанії, а максимальну - у Копенгагені. Індекс Еспресо в Україні зріс із 15 грн у 2017 році до 30 грн наприкінці 2023 року.

Раніше повідомлялося, яка поширена помилка псує смак кави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ