Today.ua

Клієнтів Ощадбанку попередили про зміни у користуванні картками

Державний Ощадбанк продовжив своїм клієнтам користування простроченими картками. Водночас банк попереджає, що після березня 2024 року вони не зможуть більше ними скористатися.

Про це повідомив голова правління Ощадбанку Сергій Наумов.

Йдеться про картки, в яких минув термін користування після лютого 2022 року. Згідно з довоєнними нормами, строк закінчення користування карткою спливав у місяці, який на ній зазначений. Однак через початок повномасштабної війни та пов'язаного з нею переселення великої кількості людей, багато банків продовжили своїм клієнтам період використання прострочених карток. Не став винятком і Ощадбанк.

У банку вже кілька разів продовжували термін користування такими картками. Наприкінці минулого року пройшла чутка, що більше пролонговувати його не будуть. Проте банк усе ж таки вирішив ще дати своїм клієнтам тримісячний люфт для використання таких карток, а також для їхньої заміни на нові.  

"Ощадбанк ще раз продовжив термін дії всіх платіжних карток, у тому числі для ВПО, до 31 березня 2024 року", - повідомив Сергій Наумов.

При цьому глава правління банку зазначив, що для перевипуску простроченої картки на нову зовсім не обов'язково особисто приходити до відділення банку. Можна замовити нову картку онлайн у мобільному додатку Ощадбанку. А "живу" нову пластикову картку можна отримати у будь-якому відділенні цього банку. Потрібно лише її попередньо замовити на це відділення.

Крім того, Наумов нагадав клієнтам, що знімати готівку, а також здійснювати платежі можна без використання пластику – онлайн.

Нагадаємо, в Ощадбанку розповіли причину блокування карток пенсіонерам. Картку можуть заблокувати у разі смерті пенсіонера. Тоді кошти, які на ній залишилися, чекатимуть на спадкоємця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ