Today.ua

ПриватБанк змінив обмін старих доларів: клієнтам доведеться платити 10% від суми

У всіх відділеннях ПриватБанку можна здійснити обмін доларів з ознаками значного зношування. Але за цю послугу клієнтам доведеться заплатити.

Нещодавно в Україні виникла проблема, що жителі країни не могли обміняти старі та пошкоджені купюри іноземної валюти. Але зараз зробити це буде набагато простіше, хоч і доведеться доплачувати банку за його послуги.

У ПриватБанку по всій території країни можна здійснити обмін зношеної валюти інкасо. Тобто банк прийматиме у клієнтів порвані, пошкоджені та забруднені купюри та відправлятиме кошти за кордон до банку-кореспондента. Разом з тим із людини, яка хоче обміняти валюту, зніматиметься плата у розмірі 10 відсотків.

Українцям також доведеться додатково сплачувати перевірку на справжність наданої ними купюри. Але тільки в тому випадку, якщо у касира виникнуть сумніви щодо того, чи реальні гроші йому приніс клієнт.

"Якщо купюра в такому стані, що не зрозуміло відразу, чи вона справжня, то потрібно окремо платити за перевірку", - зазначають у ПриватБанку.

Вартість цієї послуги оцінюється в 50 копійок за одну банкноту, але не менше ніж 100 гривень. Тобто, за перевірку від однієї до двохсот купюр потрібно буде заплатити 100 гривень, а за кожну наступну доведеться платити ще по 50 копійок.

Однак варто пам'ятати, що послуга інкасо стосується лише доларів, які були розірвані або розрізані, пропалені або залиті різними рідинами, змінили початковий колір або мають плями площею більше половини банкноти, або ж на них пошкоджено елементи захисту та дизайну. Інші повинні обмінюватися у відділеннях банку без додаткових оплат.

Нагадаємо, що у ПриватБанку виникли проблеми з валютою, тому клієнтів просять замовляти її наперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ