Today.ua

Онлайн-покупки подорожчають з 1 лютого: у Rozetka зробили заяву

Стало відомо про подорожчання онлайн-покупок з 1 лютого на Rozetka. Найбільший український інтернет-магазин зробив заяву та пояснив, з чим це пов'язано.

Нові правила стосуватимуться замовлень інших продавців. З наступного місяця клієнти серед фізичних осіб сплачуватимуть за грошовий переказ додаткову комісію у розмірі 1,5% та +15 грн за післяплату. Вказано, що нововведення стосуються як оплати готівкою, так і банківською карткою при отриманні товару.

Йдеться про інших продавців, серед яких маркетплейси, Prom.ua, Shafa та інші.

"Розмір комісії оплачується додатково до суми переказу та не зменшує її. Комісія при онлайн-оплаті при оформленні відсутня".

Нагадаємо, що Rozetka розпочала роботу у 2005 році і входить до ТОП найбільш відвідуваних інтернет-ресурсів у країні. Його українська версія з'явилася у 2016 році.

Керівником є Владислав Чечоткін. У 2016-му його компанія посіла 10-те місце в рейтингу інноваційних українських компаній за версією Forbes.

Нещодавно стало відомо, що власник Rozetka посів 19-е місце у рейтингу журналу NV та Dragon Capital та увійшов до ТОП-30 найбагатших людей України. Його статки порівняно з довоєнним 2021 роком зменшилися на 31% — до 324 мільйонів доларів. На початку повномасштабної війни щомісячні продажі компанії впали з 4 млрд грн до 23 млн грн.

У серпні 2023 року Чечоткін повідомив про відкриття магазинів у прифронтових Костянтинівці та Краматорську. Він зазначив, що у цих містах найчастіше купують каву, чай, а також корм для тварин.

Минулого року компанія понад 40 нових магазинів. На даний момент до мережі входять 116 точок, в яких йде торгівля і які використовуються як пункти доставки.

Раніше повідомлялось, що Rozetka запустила доставку до Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ