Today.ua

Компенсації на придбання житла військовим: хто і яку суму може отримати

Українські військовослужбовці мають право на грошові компенсації із міського бюджету на отримання житла. Зокрема, три категорії бійців, які проживають в Одесі, можуть розраховувати на таку допомогу. Як її отримати, йдеться на офіційному сайті міста.

Кому з військових передбачено виплати на отримання житла

В Одесі на сьогоднішній день проживають 81 сім'я загиблих (померлих) воїнів та осіб з інвалідністю І-ІІ груп, 229 сімей усередині переміщених осіб, які стали на захист країни, та 27 сімей учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю І-ІІ груп, які брали участь у бойових діях території інших держав. Усі вони можуть розраховувати на компенсації від Одеської міської ради.

Станом на грудень 2023 року грошову компенсацію на житло отримала 31 сім'я (62 члени сімей) І категорії одержувачів (АТО).

Із внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність (ІІ категорія), у грудні компенсації отримають 102 сім'ї. Це 45% із тих, хто перебуває на квартирному обліку в Одесі на сьогоднішній день.

Грошову компенсацію у сумі 26 млн грн отримали 13 сімей (17 членів сімей) з числа родин учасників бойових дій на території інших держав та осіб з інвалідністю І-ІІ груп, які брали участь у бойових діях на території інших держав. За рахунок отриманої компенсації кожна друга сім'я, яка перебуває на квартирному обліку, покращить свої житлові умови.

За рахунок отриманих компенсацій за належні для отримання житлові приміщення у 2023 році 146 сімей, що складаються з 344 членів сімей, покращать свої житлові умови.

Раніше повідомлялося, куди та які документи потрібно подавати українським захисникам для отримання компенсації за житло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ