Today.ua

Грошова допомога: українці можуть отримати по 10 800 грн від французької організації ACTED

Міжнародна організація ACTED запустила нову програму гуманітарної підтримки українців, які постраждали від війни. Вони можуть отримати по 10 800 грн.

Багатоцільова грошова допомога призначена для покриття потреб переселенців (ВПО) та осіб, які постраждали від військового конфлікту. Це люди, які проживають на деокупованих територіях, у населених пунктах, які постраждали внаслідок бойових дій, у прифронтових, а також у тимчасово захоплених регіонах країни.

На людину виділяють по 3600 грн одразу за три місяці – одним платежем.

Проект реалізуватиметься весь 2024 рік у наступних областях: Чернігівська, Київська, Чернівецька, Луганська, Донецька, Львівська, Черкаська, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, Івано-Франківська, Хмельницька, Херсонська, Кіровоградська, Полтавська, Миколаївська, Рівненська, Тернопільська, Сумська, Волинська, Вінницька, Запорізька, Житомирська та Закарпатська.

У пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що ACTED допомагає українцям не лише грошима, а й продуктами, водою, засобами гігієни, надає підтримку у відновленні житла. Проект фінансується американським урядом через Бюро гуманітарної допомоги USAID.

Вказано, що про алгоритм отримання виплат повідомлять додатково.

Нагадаємо, що ACTED є неприбутковою організацією, яку заснували у Франції в 1993 році. Вона покликана надавати підтримку людям, які страждають від криз та конфліктів, зокрема військових.

Організація має широку мережу партнерів у світі, включаючи місцеві урядові структури, гуманітарні організації, бізнес-спільноту та некомерційні організації. Для забезпечення фінансування проектів вона співпрацює з міжнародними фондами та донорами.

Раніше повідомлялося про грошову допомогу мобілізованим, яку сплачують місцеві бюджети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ